Tandkrone

Der kan være flere årsager til, at vi anbefaler dig at få lavet en krone. Når vi anbefaler dette skyldes det, at din tand er i en tilstand, hvor der er risiko for, at  den vil tage yderligere skade eller måske endda knække. En krone kan således beskytte den resterende tand.

Tandlæge i Gentofte | Behandling | Blegning | Illustration

Hvad er en krone lavet af?

Kroner kan laves i forskellige materialer. Tidligere lavede man guldkroner, men nu til dags laver vi primært porcelæn, zirconia eller plastkroner. En af fordelene ved disse materialer er, at de både farve- og formmæssigt er meget naturtro. Du vil altså ikke umiddelbart kunne se, hvilken tand, der er din egen, og hvilken der er en kronetand. Vi anskuer hver enkelt krone som en specialopgave, hvorfor vi altid udvælger det materiale, som passer bedst til den givne situation.
På grund af de teknologiske fremskridt på området er det modsat tidligere nu muligt at lave kronen færdig til dig samme dag, som du kommer ind for behandling. Du  skal derfor ikke gå rundt med en midlertidig krone i 14 dage, før den endelige krone er færdigkonstrueret og kan sættes på.
Når kronen er påsat, sikrer vi os, at den passer med dine nabotænder, og at biddet føles helt rigtigt.

Ring til os på telefon: +45 39 65 57 12, hvis du har brug for at høre nærmere om kroner.

Hvornår skal en tand have en krone?

  • Hvis et større stykke af din tand er knækket af.
  • Hvis en nyligt beskadiget tand er rodbehandlet og har en større fyldning.
  • Hvis din tand har en større sølvfyldning, og der kan konstateres mikrorevner i den.
  • Hvis dit bid ikke er optimalt, kan kronebehandling være en vej til at forbedre dit bid.
  • Hvis du ikke er tilfreds med udseendet af dine tænder, kan kroner eller facader være en mulighed for at opnå et flottere smil.

Kan der være gener efter en kronebehandling?

Det forberedende arbejde samt at få selve kronen limet på din tand gør ikke ondt, da du er bedøvet. Der kan imidlertid forekomme ømhed fra tanden i dagene efter påsætning.

Det vil typisk være i form af:

  • Ømhed fra dit tandkød.
  • Tanden kan være kulde- og/eller varmefølsom.
  • Der kan være ømhed ved tygning.

Vi anbefaler derfor altid, at du får smertestillende inden behandlingen, så du er smertedækket efter behandling.

Vi ringer til dig et par dage efter endt behandling for at sikre, at alt er, som det skal være. Eventuelle smågener forsvinder oftest af sig selv indenfor en uge.

Har du spørgsmål til er du altid velkommen til at ringe til os på telefon: +45 39 65 57 12

Hvad koster en krone?

En kronebehandling er i sig selv ikke en billig behandling, og desværre ser vi ofte, at der skal laves andre ting i forbindelse med påsættelse af en krone. Der kan være tilfælde, hvor tanden er rodbehandlet og derfor kræver opbygning før en krone kan monteres. I andre tilfælde kan der være høje æstetik krav, og i så fald skal du ind til vores laboratorium og have farvejusteret kronen individuelt med en af vores teknikere. De fleste kroneforløb er altså forskellige, og derfor kan det være svært at fastslå den endelige pris på forhånd. Vi tjekker derfor altid den specifikke tand grundigt, sammenholder det med dine ønsker og sammensætter herefter den rigtige behandlingsplan og pris til dig.

Tjek vores overordnede priser ud her

Finansering

Ønsker du at dele regningen op over nogle måneder er der mulighed for dette via vores samarbejdsparter. Du kan få hjælp af vores reception.

Eller ansøge her.

Du kan altid ringe til os.
I nogle tilfælde kan en snak over telefonen med en fagperson være nok, andre gange vil det kræve at du kommer forbi klinikken for at afhjælpe dit problem. 
Tag kontakt