Blegning

Tænder har fra naturens hånd en gullig nuance, og bliver med alderen mere gullige eller gråtonede. Tobak, the, rødvin, kaffe og kuldioxid holdige læskedrikke er blandt de værste produkter, der forstærker misfarvningen.

Tandlæge i Gentofte | Behandling | Blegning | Illustration

Hvorfor ændrer tænderne farve?

Misfarvede tænder opstår af forskellige årsager. Misfarvninger kan være medicinsk relaterede, man kan have slået sin tand, det kan skyldes farvestoffer fra mad og drikkevarer, og så kan tobaksrøg også ændre tandens farve. Alder har også betydning for tændernes farve. Dette skyldes naturlige aldringsprocesser indeni tanden.

Inden blegningen kan påbegyndes, skal vi sikre os, at dit tandkød er sundt, samt at du ikke har nogle huller i dine tænder. Har du plastfyldninger i området, der skal bleges, vil disse ikke blive bleget. Der kan derfor være et æstetisk behov for, at disse fyldninger udskiftes med plast i en lysere farvetone.

Metoder til at ændre tænders farve

Almindelig blegning

Blegningen foregår med en tilpasset skinne og blegemiddel. Blegemidlet går aktivt ind og nedbryder farvemolekylerne i tanden. Gullige misfarveninger er lettere at blege end grålige misfarvninger. Forløbet tager som udgangspunkt 10-14 dage.

Intern blegning

En intern blegning er en behandling, hvor man bleger en enkelt tand indefra. Tanden skal tidligere være rodbehandlet for, at denne behandling kan udføres. En tand kan ændre farve af forskellige årsager, med intern blegning kan man fjerne disse misfarvninger.

Kosmetisk behandling

Hvis blegning ikke giver et tilfredsstillende resultat, er det muligt at ændre på tandens farve og facon med kroner eller facader. Læs mere om dette under afsnittet kroner her.

Hvordan sikres en succesfuld blegning

  • Tandens yderste lag emaljen, skal være så intakt som mulig.
  • Følg vores blegevejledning under blegeforløbet.
  • Efter blegning vil du få udleveret en vejledning, der fortæller, hvordan du skal forholde dig.
  • Vi tager kliniske billeder af dine tænder før og efter behandling, så resultatet dokumenteres bedst muligt.

Tjek vores priser ud her

Finansering

Ønsker du at dele regningen op over nogle måneder er der mulighed for dette via vores samarbejdsparter. Du kan få hjælp af vores reception.

Eller ansøg her.

Du kan altid ringe til os.
I nogle tilfælde kan en snak over telefonen med en fagperson være nok, andre gange vil det kræve at du kommer forbi klinikken for at afhjælpe dit problem. 
Tag kontakt