Visdomstænder

I nogle tilfælde vil din visdomstand bryde frem på en uhensigtsmæssig måde. Dette kan give anledning til sygdomfremkaldende processer, der betyder at tanden skal fjernes.

Tandlæge i Gentofte | Behandling | Blegning | Illustration

Fjernelse af visdomstænder

Visdomstanden er den bagerste kindtand i dit tandsæt. Hos de fleste mennesker bryder disse tænder frem i teenageårene og op gennem 20’erne. Frembruddet kan resultere i ømt tandkød og feber. Til tider kan der også være smerter og betændelse forbundet med frembruddet. I nogle tilfælde vil de nye tænder bryde frem i samme retning som de eksisterende tænder, og i andre tilfælde vil deres orientering være anderledes. Oftest vil dette kræve, at tanden skal fjernes.

Årsager til at få fjernet en visdomstand?

 • Tilbagevendende betændelsestilstande omkring visdomstanden.
 • Forkert frembrudsretning, der kan skade nabotanden, resultere i påbidning af kinden eller skabe en lille spalte mellem de to bagerste kindtænder, så området ikke kan renholdes korrekt.
 • Hvis der sidder en cyste omkring visdomstanden.
Typisk forløb:
 1. Du har ondt eller gener fra din visdomstand eller fra området, hvor visdomstanden sidder.
 2. Du bestiller en tid til undersøgelse og røntgenbillede.
 3. Evt. henvisning for yderligere røntgen-optagelse (3D scanning) for at skabe et bedre overblik over tandens placering.
 4. Der bestilles tid til fjernelse af tanden.
 5. Tanden fjernes.
 6. Kontrol en uge efter for at sikre, at såret heler som det skal.
Hjælp og vejledning før fjernelse af visdomstand:
 1. Operationsområdet skal være sundt inden indgreb. Der kan derfor være behov for at du tager en penicillin-kur inden.
 2. Sørg altid for at opretholde en god mundhygiejne.
 3. Vi anbefaler altid, at man har spist lidt mad, inden man ankommer til klinikken. På den måde sikres det, at dit blodsukker er stabilt.
 4. Hvis du er meget nervøs, har vi mulighed for at give dig en beroligende pille en time før, tanden fjernes. Vær dog opmærksom på, at du skal have ledsager med, der bringer dig frem og tilbage, da man efterfølgende godt kan være lidt omtåget af medicinen.
Hjælp og vejledning efter fjernelse af visdomstand:
 1. Det er vigtigt, at din mundhygiejne er god, så vi undgår betændelse af såret der, hvor tanden er blevet fjernet. Vi udleverer Klorhixidin 0,1%, som du skal skylle munden med tre gange dagligt i en uge.
 2. Tag den med ro de følgende dage og undgå så vidt muligt fysisk aktivitet
 3. Du vil opleve, at området kan være hævet, samt at din hud kan antage en blågullig farve. Dette er som udgangspunkt helt normalt og en del af ophelingen.
 4. Hvis smerterne ikke ophører efter en uge, skal du bestille en tid hos os, så vi kan få kigget på såret og sikre, at det heler bedst muligt.

Finansering

Ønsker du at dele regningen op over nogle måneder er der mulighed for dette via vores samarbejdsparter. Du kan få hjælp af vores reception.

Eller ansøg her.

Du kan altid ringe til os.
I nogle tilfælde kan en snak over telefonen med en fagperson være nok, andre gange vil det kræve at du kommer forbi klinikken for at afhjælpe dit problem. 
Tag kontakt